Jumala
Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ilosanoma

Ilosanoma

Ilosanoma kuuluu: ”Taivasten valtakunta on tullut lähelle”.

”Kääntykää, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”.

Evankeliumiin Kristuksessa sisältyy erottamattomasti myös viesti pelastuksestamme. Messiaan toiminnan päämääränä on ihmissuvun pelastus, jota evankeliumi suurelta osaltaan käsitteleekin.

Evankeliumi ei ole pelkkä historiallinen todistus. Jeesuksen ennalta oleminen sekä Hänen ylösnousemuksen jälkeinen elämänsä asettavat Hänen maallisenkin vaelluksensa ”yliluonnollisuuden” piiriin. Fil. 2:5-11, Kol. 1:15-20. Koko Hänen elämänsä on suurenmoinen pelastusteko. Sen kautta voitetaan synti, katoavaisuus ja kuolema, joten ihminen saa pääsyn välittömään yhteyteen Jumalan kanssa, Hänen valtakuntansa kansalaiseksi.

Evankeliumi on julistus Kristuksen voitosta, Ef. 3:8,9. Siellä, missä sitä julistetaan ja sanoma uskossa vastaanotetaan, tästä voitosta tulee koettu todellisuus, Room. 8:37, Joh. 5:4.

Evankeliumin on ”Jumalan voima itse kullekin uskovalle pelastukseksi”, Room. 1:16, koska yksityinen ihminen sen kautta pääsee osalliseksi Kristuksen työn tuloksista. Täten evankeliumi, kulkiessaan maailman ja sukupolvien kautta, tulee Jeesuksessa Kristuksessa olevan pelastuksen ilmaisijaksi.

Evankeliumi antaa, mitä se lupaa: vapautuksen synnistä ja syyllisyydestä ja yhteyden Jumalan kanssa Kristuksessa Pyhän Hengen kautta, Ef. 2:18.

 

Apostoli Paavali kirjoittaa Kolosalaiskirjeessään (1:13-23) selkeän sanoman meille tutkiskeltavaksi:

Kristus ja hänen työnsä

        Jumala on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, jossa meillä on lunastus, syntien anteeksi saaminen. Hän on näkymättömän Jumalan kuva, koko luomakunnan esikoinen.

Hänessä luotiin kaikki, mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, olivatpa ne valtaistuimia tai herruuksia, hallituksia tai valtoja. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häneen. Hän on ennen kaikkea muuta, ja hänessä kaikki pysyy voimassa.

Hän on ruumiin, seurakunnan, pää. Hän on alku, kuolleista nousseiden esikoinen, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen. Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys asuisi hänessä ja että hän sovittaisi Poikansa kautta itsensä kanssa kaiken maan päällä ja taivaissa ja näin tekisi rauhan hänen ristinsä veren kautta.

Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneita ja mieleltänne hänen vihamiehiään pahoissa teoissanne, hän on nyt sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina eteensä.

Teidän on vain pysyttävä uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet.

Tämä evankeliumi on julistettu koko luomakunnassa taivaan alla, ja sen palvelija minusta, Paavalista, on tullut.

 

Sivun alkuun

 

Pelastusrukouksen sivulle

 


©2020 Ilosanoma | JUMALAN VALTAKUNTA - suntuubi.com