Jumala
Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Blogi

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 Kielen hillintä
30.11.2018 20:39 | Jarmo Linne

Me kaikki hairahdumme monin tavoin. Jos joku ei hairahdu puheissaan, hän on täydellinen mies ja kykenee hallitsemaan myös koko ruumiinsa.

Kun panemme hevosille suitset suuhun, että ne tottelisivat meitä, me voimme ohjata niiden koko ruumista.

Niin myös laivat: vaikka ne ovat suuria ja ankarien tuulten kuljetettavia, niitä ohjataan varsin pienellä peräsimellä, minne perämies tahtoo.

Samoin kieli on pieni jäsen mutta voi kerskailla suurista asioista. Kuinka pieni tuli - ja kuinka suuren metsän se sytyttää!

Myös kieli on tuli, vääryyden maailma. Kieli on jäsenistämme se, joka tahraa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä.

Kaikkien petoeläinten, lintujen, matelijoiden ja merieläinten luonnon ihminen voi kesyttää ja on kesyttänytkin, mutta kieltä ei kukaan ihminen pysty kesyttämään. Se on levoton ja paha, täynnä kuolettavaa myrkkyä.

Kielellä me ylistämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja.

Samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni!

Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä.

(Jaakobin kirje, luku 3:2-11)


 - Jarmo Linne | Kommentoi
 Islamilainen antikristus
15.11.2017 11:22 | Jarmo Linne

Länsimaiset kristityt ovat perinteisesti odottaneet antikristuksen nousevan Euroopasta. Kaikki viittaa kuitenkin siihen, että antikristus ilmestyykin vanhan Rooman valtakunnan itäosasta, joka on nykyään islamilainen Lähi-itä.

Lopun ajan tapahtumat näyttävät toisenlaisilta, kun niitä katsoo Aasiasta käsin. Se ei ole mikään ihme, sillä Ilmestyskirja on kirjoitettu seitsemälle Aasian seurakunnalle.

Kuningaskunnan tuuli

Sarjassa seurataan Jeesuksen paluun ja Jumalan kuningaskunnan tulon lähestymistä. Israel on näissä tapahtumissa tiiviisti mukana, koska Jeesus palaa Jerusalemiin koko maailman kuninkaana. Jumalan Henki valmistaa parhaillaan morsianta Karitsan häihin ja maailmaa tuomiolle. Kuningaskunnan tuuli on jatkoa Kuningaskunnan paluu -ohjelmasarjalle. Ohjelmasarjan toimittavat Israelissa Jyrki ja Mia Valkeakari.

 - Jarmo Linne | Kommentoi
 Totuus vaikka neulalla
19.12.2016 19:25 | Jarmo Linne

Kirkkoherra kysyi rippikoulupojalta:

- Mikä on ihmisen pahin vihollinen?

Poika nousi seisomaan, mutta ei tiennyt, mitä pitäisi sanoa. Samassa takana istuva kaveri pisti häntä neulalla takamukseen, jolloin poika kiljaisi:

- Perkele!

- Oikein vastasit, sanoi kirkkoherra. Mutta ei sitä tarvitse noin hirvittävällä äänellä huutaa.

 

Kirjallisuuslähde:

Toivo Haapala; Kaskuja Herran huoneesta, osiosta; Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta.


 - Jarmo Linne | Kommentoi
 Tuomiosunnuntai
20.11.2016 13:20 | Jarmo Linne

Tuomiosunnuntai on kirkkovuoden viimeinen pyhä, tilinteon päivä vuoden pimeimpään aikaan marraskuussa. Pyhä muistuttaa siitä, että tämä maailma päättyy aikanaan.

Odotamme Kristuksen paluuta ja viimeistä tuomiota. Tuomiosunnuntaita sanotaan myös Kristuksen kuninkuuden sunnuntaiksi.

Raamattu ei kerro meille kaikkea tuomiosta ja maailman loppumisesta. Emme voi tietää aikaa emmekä paikkaa.

 

Virsi 115:1.
Jo Herran päivä läsnä on,
hän saapuu voimassansa,
ja maailmalle tuomion
tuo Jeesus tullessansa.
Pois pilkka, nauru katoaa,
kun tuli kaiken kuluttaa
ja Herran sana täyttyy,
ja Herran sana täyttyy.
 


 - Jarmo Linne | Kommentoi
 Ökytavarat menettävät hohtonsa
04.06.2016 20:51 | Jarmo Linne

He viskaavat hopeansa kadulle, heidän kullastaan tulee arvotonta rojua. Ei heitä pelasta kulta, ei hopea Herran vihan päivänä. Ei niistä ole tyydyttämään heidän nälkäänsä, ei täyttämään heidän vatsaansa. Juuri niiden tähden he ovat langenneet.

Prameat korut ovat olleet heidän ylpeytensä, kullasta ja hopeasta he ovat tehneet iljettävät patsaansa. Sen tähden minä muutan heidän kalleutensa rojuksi.

 

Kauppalehti kirjoittaa 4.6.2016:

Kevään huipulta Hugo Bossin osake on laskenut 25 prosenttia, Tiffanyn 15 prosenttia ja Burberry Groupin 26 prosenttia. TheStreet.comin analyysin mukaan luksuslaukuista tunnetun Coachin osake on sekin laskevalla trendillä.

World Gold Council puolestaan arvioi, että kultakorujen kysyntä on laskussa Kiinassa ja Intiassa. Maailman raakatimanttituotannosta 35 prosenttia välittävä De Beers viestii sekin kysynnän heikkenemisestä, koska sen tulos putosi viime vuonna yli 70 prosenttia.

 

Ajattelin aluksi, että kirjoitan katkelman lehtiartikkelista ennen Raamatun jakeita, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Päättele itse, kumpi uutinen on ajankohtaisempi!


 - Jarmo Linne | Kommentoi©2019 Blogi | JUMALAN VALTAKUNTA - suntuubi.com